Повод за гордост – трето място на международен конкурс


За шеснадесета поредна година Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители, Представителството на Россътрудничество в България и  организационен комитет организират Международен ученически конкурс „Заедно XXI век“. Проявата е под патронажа на Посолството на Руската Федерация в България и е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Въпреки обстоятелствата с епидемичната обстановка дистанционно участие в конкурса взеха стотици деца от почти всички области на България, Република Молдова, Руска Федерация, Република Казахстан. Авторитетно жури от български поети, писатели, историци, художници сред които проф. Нина Дюлгерова – историк-международник, проф. Дарина Григорова – историк, проф. Стоян Домусчиев – художник и преподавател в НХА, доц. д-р Цветан Стоянов – преподавател в НХА, поетите Атанас Звездинов, Надя Попова, Петър Андасаров, Боян Бойчев и др. оцени детските творби и отличи най-добрите.


Тема на конкурса:
Мирът – надежда на Планетата“ –  75 години от Победата над хитлерофашизма

Част от участниците от българска страна беше и ученичката от СУ “Васил Левски”, гр. Русе – Ива Стоянова от XIв клас с презентация. Тя спечели престижното трето място във възрастова група 8 – 12 клас. Неин ръководител беше г-жа Мария Спасова – ст. учител по информатика и информационни технологии. 
Това не е първото отличие на Ива. Тя показа през годините, че с много упоритост всеки може да успее! Гордеем се с Ива и пожелаваме да продължава да бъде толкова амбициозна и успешна и да покорява още повече върхове!