Регионално управление на образованието – Русе дари таблети на четирима ученици

В условията на извънредно положение в страната много родители и деца са затруднени да отговорят на голямото предизвикателство – дистанционно обучение. Не всички семейства разполагат с необходимата техника. Ето защо служителите на РУО – Русе събраха лични средства и решиха да помогнат поне на малка част от децата.

На 13 май 2020 г. в малката заседателна зала на РУО – Русе четири деца – от ОУ „В. Априлов“ – Русе, СУ „В. Левски“ – Русе, НУИ „В. Стоянов“ – Русе и ПГДВА „Й. Вондрак“ – Русе,  с вълнение приеха новите си таблети от служителите на РУО – Русе. Учениците споделиха, че им е било трудно да се обучават с телефони, с ненадеждна техника. Емоционално признаха, че много им липсват училището, приятелите и дори учителите.

Учениците бяха придружени от свои учители, присъстваха и директорите на ОУ „В. Априлов“ и ПГДВА „Й. Вондрак“.

Д-р Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, сърдечно приветства децата и техните учители. Началникът пожела на учениците успешно да се справят с онлайн обучението, а на учителите и директорите благодари за съпричастието и усилията, които полагат в тези трудни времена за всяко дете. Д-р Георгиева увери преподавателите и директорите на училища, че Регионалното управление на образованието във всяка трудна ситуация застава не зад тях, а до тях.

Текст – http://www.rio-ruse.org/?p=10439