Посрещнахме “Китайската нова година” – годината на Водния тигър

На 01.02.2022г. настъпи годината на Водния тигър според китайския календар. Тигърът е царят на всички животни в Китай, затова и знакът се свързва със сила, смелост и прогонване на злото.

По традиция празникът в Китай се отбелязва с пищни тържества, много фойерверки, големи семейни събирания и разбира се прекрасна традиционна китайска храна. Всяка година СУ „Васил Левски“ отбелязва празника с голям концерт, но тази година е различна. Във връзка с усложнената ситуация в страната ще празнуваме онлайн. В поредица от виртуални срещи с класовете ще се проведе викторина на тема: „Какво знам за Китай“. Целта е да се провокира желание за още по-задълбочено познаване на езика и китайските традиции, стремеж да открием нови неща, които не сме знаели до сега и така да надградим себе си, да се докоснем до така вълнуващия свят на изтока, на неговите традиции и ценности.

Другото събитие по повод настъпващата китайска нова година е изложба на тема: Китай през моите очи. Изложбата ще бъде разположена във фоайето на СУ „Васил Левски“, за да могат всички ученици да се докоснат до магията на Изтока. Очакваме вашите рисунки и колажи до 25.02.2022г. Най-добрите от творбите ще бъдат наградени.

Нека си пожелаем годината на водния тигър да донесе много здраве и с общи усилия да направим света едно по-добро място за живеене. И понеже вярваме, че промяната започва отвътре, всичко е в наши ръце!

Във връзка с изложбата по повод китайската нова година „Китай през моите очи“ сме щастливи да отбележим, че поради големия интерес ще удължим срока. Краен срок за изпращане на авторските снимки, рисунките и колажите e 09.03.2022г. Моля, изпращайте снимките си три имена и клас на: competitions@sulevski-ruse.org. Рисунки и колажи предавайте на класните ръководители. Успех!