Награди за СУ “Васил Левски” от конкурс за есе на Русенската търговско-индустриална камара


На 22.12.2020г. приключи конкурса за есе на Русенската търговско-индустриална камара по повод 130-тия ѝ юбилей.  В него участваха и ученици от 9. клас на СУ “Васил Левски“- гр.Русе.

Петър Иванов от 9.в клас и Александра Крумова от 9.б клас впечатлиха с идеите си журито и бяха поощрени за участието си с награди от организаторите на събитието.

Конкурсът за есе по зададено начало бе насочен към всички ученици и младежи до 21 г., които се чувстват ангажирани с настоящето и бъдещето на град Русе и имат идеи за неговото развитие.

Най-добрите творби, сред които и тези на нашите възпитаници, бяха включени в специална капсула на времето, която ще бъде запечатана и съхранявана в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – сградата, построена през 1911 г. за седалище на първата в България Търговско-индустриална камара.

 Капсулата ще бъде отворена 20 години по-късно и новото поколение ще има възможност да прочете как са си представяли Русе техните родители две десетилетия по-рано. А вече порасналите младежи- Петър и Александра, от своя страна, ще могат да си дадат равносметка за изминалото време.