“Пей с мен на китайски език”

На 16 и 18 декември в Аулата на СУ ”Васил Левски” гр. Русе се проведе седмото издание на музикалното състезанието “Пей с мен на китайски език”, за ученици от 1 до 12 клас.
В първия ден от състезанието участваха ученици от 1 до 7 клас. И тази година, то протече много емоционално. Всички участници бяха много креативни и се представиха чудесно. Сред песните, които изпълниха по-малките ученици, бяха “Послушното зайче” и “Господине, това колко стува”. Първа награда спечелиха учениците от II г клас.
Вторият ден се състезаваха ученици от 8 до 12 клас. Всеки клас ни омая с атрактивна хореография и майсторско изпълнение на песните си. Представени бяха китайски версии на едни от най-обичаните коледни песни, както и кавър на световноизвестната песен „Сеньорита“, а някои деца бяха подготвили песен в комбинация с танц с ветрила и движения със саби от тайчи. Всички ученици се представиха блестящо и получиха бурни аплодисменти, които бяха напълно заслужени. Победителите на музикалната програма са VIII б клас, които завладяваха публиката и журито с мелодична песен, хореография и сценично поведение. “Пей с мен на китсйски език” е състезанието, което не само дава шанс на децата да изразят себе си, но и да опознаят китайската култура по един интересен начин.
Ние учителите по китайски език изказваме огромната си благодарност към всички ученици, класните ръководители на класовете, нашето жури и ръководството на СУ „Васил Левски“, че споделихте заедно с нас този празник! Желаем Ви светли празници!