Пей с мен на китайски език – 2023 г.

На 20 и 21 декември в СУ “Васил Левски“ се проведе състезанието „Пей с мен на китайски език“. Вече единадесет години, учениците изучаващи китайски език ни радват с изпълненията си. Тази година конкуренцията бе много голяма.
На 20 декември чухме изпълненията на учениците от първи до шести клас. Там победители станаха учениците от IV в клас, с класен ръководител Биляна Георгиева. Децата изпълниха песента „Вадя морков“, която е интерпретация на приказката – „Дядо вади ряпа“. Децата определено много се забавляваха, а както на всяко състезание всеки клас тръпнеше в очакване за резултатите на журито. Въпреки, че победителят е само един, всички ученици получиха награди от Институт „Конфуций“, гр. Велико Търново.
На 21 декември се представиха учениците от седми до дванадесети клас. При тях по традиция изненадите не закъсняха. Пренесоха ни в своите представи за танц, музика и ритъм. Успяха да изпълнят по най-добрият начин песните, които сами си бяха подбрали. За журито бе много трудно да избере най-доброто изпълнение и през двата дни. Разбира се, че без победител не може и тази година първо място заслужено спечелиха учениците от 12 Б клас, с класен ръководител Елена Денева. Второ място отиде при: 8Б, 9Б И 10Б клас, а трето място си поделиха 7В и 11Б клас.
Благодарим на всички малки и големи ученици. За цялото време, което отделиха, за да репетират. Състезанието и тази година завърши много емоционално. Благодарности към всички класни ръководители, за оказаната подкрепа на учителите по китайски език.
Пожелаваме на всички деца и техните семейства Светли Коледни и Новогодишни празници.