НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ВОДАТА

С изложба, концерт и награждаване завърши 16-ото издание на конкурса за рисунка и фотография, посветен на “Световният ден на водата”. Той традиционно се организира от Общински Младежки дом в Русе със съдействието на Община Русе и местното ВиК.

Всяка година участниците творят по тема, свързана с водата и водния ресурс, зададена от ООН, като за 2023 година тя бе „Водата – да ускорим промяната“. Участваха общо 442 различни творби, като от тях 280 са рисунки от всички области на страната, чужбина, а фотографиите са 162 от Египет, Кипър, Испания, Хърватия, Австралия, Швейцария, Турция и Румъния.

Конкурсът е включен в „Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби в Община Русе за 2023 г.“ и се провежда в три различни възрастови групи за раздел рисунка, а раздел фотография е за младежи от 14 до 29 години.

Творбите бяха оценявани от комисия в състав:

Валентин Георгиев-художник, скулптор, карикатурист, председател на жури
Георги Георгиев – художник
Вяра Гунева – художник
Цветомир Цветанов–фотограф;
Биляна Митева – младежки работник;
Мина Маринова – младежки работник
Награждаването се състоя в сградата на Младежки дом–Русе и специални гости на събитието бяха Димитър Недев – зам. кмет на Община Русе, Илиан Милев – управител на ВиК-Русе и Красимира Николаева – директор на ОМД Русе, които връчиха наградите на отличените участници.

Наградена в категория рисунка в първа възрастова група е Ейлин Синанова Хасанова от 4″ж’ клас, с класен ръководител старши учител – Евин Ибишева. Тя получи почетна грамота и предметна награда. Пожелаваме и бъдещи успехи!