Ученичка от СУ “Васил Левски” – Русе участва в състезание по дублаж на китайски филми


Ученичката Кристиана Донева от 12б клас участва в състезание за дублаж на китайски филми. Състезанието се дели на два задължителни елемента: озвучаване на определен кратък клип и избор между шест филма. Определеният кратък клип е 《听宁波讲故事》  “Слушай как Нинбо разказва истории”, изборът на втория елемент е между следните шест филма: 《我和我的祖国》 “Аз и моята родина”, 《芳华》  “Красивата младост от спомените”, 《囧妈》 “Изгубени в Русия”, 青春片《谁的青春不迷茫》 “Младостта е объркваща”, 儿童片《小门神》 “Братята-пазители” и 儿童片《雄心归来》 “Завръщането на мечоците”. Определеният клип се озвучава от началото до края, а от шестте филма се избира един епизод и се дублират 2 до 5 минути. 
Категориите на състезанието са две – китайска и българска/английска. Първата награда ще бъде таблет Huawei Т3, ще има и две втори и три трети награди. Всички участници ще получат също сертификати и сувенири. 
Състезанието по дублаж се оценява с онлайн гласуване (20% от цялостния брой точки) и оценка от жури (80% от цялостния брой точки). Максималният брой точки от онлайн гласуването е 20, участникът с най-много гласове получава 20 точки, този след него 19 точки, след него 18 точки и така нататък.

Можете да подкрепите Криси като отворите видеото в YouTube и харесате клипа до 21 февруари 2021 г. От цялото ръководство на СУ “Васил Левски” – гр. Русе пожелаваме успех и се гордеем с нашето момиче!