Посланикът на Китайската Народна Република на посещение в СУ „Васил Левски“

На 17.10.2023 г., китайският посланик Н. Пр. Дун Сяодзюн, заедно с г-н Ян Тиен – началник на отдел „Образование“, г-жа Ма Ци – старши експерт в отдел „Политика“ и проф. Дун Юенсин – директор на Институт „Конфуций“ във ВТУ от китайска страна, посетиха СУ „Васил Левски“.
Делегацията бе посрещната от директора на СУ „Васил Левски“ – г-жа Мария Тодорова, учителите и учениците изучаващи китайски език.
На срещата се обсъдиха много въпроси в областта на образованието, възможности за обмен на ученици, участието на наши ученици в проекти на посолството. Директорът г-жа Тодорова изказа благодарности към Н. Пр. Дун Сяодзюн и директора на Институт „Конфуций“ във ВТУ проф. Дун Юеансин за подкрепата през годините на сътрудничество. Нашите ученици посрещнаха официалните гости с интересна програма. Изпълнения като танц с ветрила , танц на дракона, българско хоро и песен на китайски език, в изпълнение на учениците от начален етап, приветстваха за добре дошли китайската делегация. След празничната програма се отправихме към класна стая“ Конфуций“, в която гостите ни успяха да видят творби на наши ученици и снимки от участия в китайски мероприятията. Посланикът на Китай изрази удовлетворението си от възможността да се срещне с нашите ученици, като наблегна, че се е запознал предварително с успехите, които сме постигнали до момента в обучението с китайски език и добави, че в бъдеще можем да разчитаме на подкрепа от страна на посолството на КНР. Ръководството на СУ „Васил Левски“, учителите и доброволците благодари за посещението и оказаната чест! Надяваме се на още по-топли и ползотворни взаимоотношения и за в бъдеще.