Сребро за СУ „Васил Левски“ на TEENHACK RUSE 2022

От 28 до 30 октомври 2022 г. се проведе ВТОРОТО издание на хакатон за ученици (5-12 клас) от цялата страна – TEENHACK RUSE 2022. Събитието се проведе в залите на Русенски университет “Ангел Кънчев”, гр. Русе и с него се отбеляза Европейската седмица на програмирането 2022! Организатори на събитието бяха клуб „Успешните хора“, Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ с подкрепата на водещи компании в IT сектора.
В хакатона взеха участие и ученици от СУ „Васил Левски“, гр. Русе. Това са Ипек Ефраимова, Борислав Сергев и Денис Црънски от Хв клас. Те имаха на разположение два дни, за да реализират своя проект BotRoads, включващ сайт и андроид приложение. Проектът решава един от най-големите екологични проблеми – пластмасови отпадъци, преработването им и направата на строителен материал за пътната инфраструктура. Екипът им получи подкрепа от различни ментори от IT бранша на град Русе. На представянето присъстваха г-жа Мария Тодорова – директор на училището, г¬-н Тодор Йорданов – заместник-директор и г-жа Милена Неделчева – старши учител по ИИТ.
Иновационните решения и упоритата работа на Ипек, Борислав и Денис определиха и второто място на отбора в крайното класиране, както и специалната награда на фирма Еконт – стаж във фирма Еконт. И двете награди бяха връчени от господин Елисей Йорданов, част от журито на TeenHack Ruse 2022.
Ръководството на училището поздравява Ипек, Борислав и Денис и им пожелава още много победи!