Приключения на праисторическите хора по брега на Дунава №7/2022.

В неделя, 16-ти ноември, се проведе седмия епизод за 2022 г. от проекта на ТД Приста: “Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава”.
В ролятя на праисторически хора бяха петокласници от СУ “Васил Левски”, Русе, техните родители и класният ръководител Милен Йорданов. Безопасността и качественото провеждане на приключенията осигуриха инструкторите и експертите от ТД Приста.
Есента подари топъл слънчев ден, а реката спокойни сини води. След двучасово плаване с лодки по Дунава, брегът ни откри подходящо място за бивак. Първата работилница беше за ловно оръжие, последва и самият “лов” с копия лъкове и стрели. Другите ателиета бяха за палене на огън без кибрит, за приготвяне на храна на жар (уловът от ловците), както и художественото ателие за рисуване и моделиране с глина на предмети, хора и животни с праисторически мотиви.
Денят на праисторическия човек завърши с похапване на изпечената на жарта хране/улов и със снимка за спомен.
Проектът “Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава” се реализира с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”.
Събитието направиха: Антонина Цикалова, Лора Стефанова, Митко Кушев, Михаил Михов, Евгени Георгиев, Милен Й. и Сашо Попов.
Снимки: Милен Й.