Отново успех за СУ “Васил Левски” – ученичка спечели трето място в Състезание по дублаж на китайски филми


На 22 февруари приключи състезанието по дублаж на китайски филми, организирано от Китайския културен център в София. Проведена бе онлайн церемония по награждаване, в която членовете на журито, участниците, преподавателите и други официални гости, станаха свидетели на раждането на “най-красивия глас”. 
2月22日,由索非亚中国文化中心主办的“声动我心”中国电影配音大赛落下帷幕。主办方通过Zoom平台举行线上颁奖典礼,包括大赛评委、参赛选手等在内的数十位嘉宾出席,共同见证“最美声音”的诞生。

Състезанието започна на 24 ноември 2020г., като през цялото време на събиране на творбите се радваше на силен интерес от страна на българската публика. Сред участниците има ученици, студенти, преподаватели и хора от различни професии.. Всички те показаха високо ниво, като участниците с китайски език карат китайската публика да въздиша във възхита.
从2020年11月24日启动起来,此次大赛受到了很多关注,我们收到了很多来自中保两国的“美丽声音”,共有70多件作品参赛。他们中有学生、有老师、自由职业者,最大参赛者40多岁,最小的才10岁,大部分都表现出了较高的水准,有些保加利亚人的中文配音让小编这个中国人都自叹不如。

След професионалното одобрение на журито и онлайн гласуването под формата на харесвания в youtube, бяха избрани победителите: Елена Траянова, Радослав Косев и Никол Ялъмова като наградени за първа награда в трите групи (българска/английска, китайска за възрастни и китайска юношеска група).
本次配音大赛分为必选环节和自选环节两部分。其中必选环节的配音作品为《听宁波讲故事》,自选环节参赛者从热门中国电影库中(包括《我和我的祖国》、《芳华》、《囧妈》、《谁的青春不迷茫》、《小门神》、《雄心归来》等)中选取1部进行配音。经过专业评委评选、Youtube网络浏览量点赞率两个环节的角逐,最终,Elena Trayanova,Radoslav Kosev,Nikol Yalamova分别斩获英文成人组、中文成人组和中文少儿组的桂冠。

На трето място журито класира Кристиана Донева от 12 б клас на СУ „Васил Левски“, която представи достойно наследниците на Апостола и успя да пребори голямата конкуренция от участници, сред които имаше студенти и вече реализирали се възрастни в сферата на китайския език.

Поздравления, Кристиана! Пожелаваме ти да продължаваш да влагаш сърце и душа във всичко, с което се занимаваш!