СУ “Васил Левски” почете паметта на своя патрон

Вчера, на 19 февруари, 2019 г., СУ „Васил Левски“ – ръководство, учители и ученици отдадохме своята почит и признание към своя патрон – Васил Левски, посветил своя кратък живот за свободата на България.

Скъпи гости бяха – представители на Община Русе, в лицето на Началника на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ – г- н Сашо Щерев, представители на Общински съвет Русе, младежи от областната структура на МГЕРБ, НД „Традиция“, подп. Л.Марков представляващ общинска организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва ВМРО – Русе, както и др. неправителствени организации и партии.

От името на директора на училището Галин Ганчев, слово произнесе зам.-директорът Красимира Иванова, а отец Георги отслужи заупокойна панихида за дякон Игнатий.

Скъпи и незабравими слова за делото на Апостола прозвучаха в кратката, но силно емоционална поетична програма, подготвена и представена от нашите ученици.

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Левски в двора на училището, присъстващите гости, учители и ученици изразиха своята почит към този велик българин.