„Стани Левски“

„Малко са народите, които имат такива герои. Той е от малцината, чиито характер и дейност могат да се подлагат на научно проучване, без легендата да загуби нещо от магията си.

Няма историк, който да може да открие и най-малкия факт, от който да потъмнее светлият образ на легендарния Апостол на свободата. Напротив – историческият Левски е още по-велик и  още по-достоен за възхищение, отколкото онзи Левски, когото познаваме  от легендите.“ Това казва Мерсия Магдермот в книгата си и добавя: „Аз не ви разбирам вас, защо търсите костите му, той  духът му ви трябва“ 

В търсене духа на Левски се впуснаха 9-тите класове от нашето училище, участвайки в третото издание на  вълнуващата игра „Стани Левски“, за първи път на живо, а не в електронна среда. И трите отбора показаха, че с достойнство носят името на училище „Васил Левски“.  Пълната зала прибави и допълнителни щрихи към неговия образ, но  се потопи и в някои дискусионни теми от живота му. Младежите показаха, че познават и добре историята на училището. Борбата беше оспорвана, но абсолютно безапелационно първото място бе спечелено от представителите на 9.б клас – Здравко Василев и Даниел Павлов, които дадоха верни отговори на всички въпроси.

Участниците получиха грамоти и книги осигурени от Народно читалище „Васил Левски – 1945“, които бяха гости на всички изяви в седмицата  „С пламъка на Апостола“.

Браво на участниците за старанието и любознателността! Браво на организаторите и водещите в лицето на 12.б!