Победителят от „Училището за победители“

Много са учениците в СУ „ Васил Левски“, които карат ръководството и преподавателите да се гордеят със своите възпитаници. Един от тях е  Петър Иванов от 11 клас, който винаги заема призови места на турнирите по спортна стрелба и е награждаван с медали.

Още 12-годишен той проявява интерес към този спорт, защото възпитава у него самодисциплина и концентрация. Записва се в СКСС „Локомотив“ при треньорката Севдалина Стоянова, която бързо разбира, че момчето има голям потенциал за развитие в стрелбата.

 Петьо е в седми клас, когато идва и първият му успех – класира се на призовото трето място на Държавното първенство. Следват редица участия в състезания, на които нашето момче се представя достойно, а през 2020 г. става  републикански шампион. На международните турнири в Хърватия през 2019 г. и в Сърбия през 2022 г. печели златни медали, с което още веднъж доказва своя неоспорим талант и отдаденост на този спорт.

На Държавното първенство, състояло се на 06. 02.2023г., Петър се класира на второ място, а няколко дни по-късно на състезанието „Новите олимпийски надежди“ печели бронзов медал. На турнира „Гран при София“, провел се  на 12.02.2023г., единадесетокласникът    е единственият юноша, който се класира за финала при мъжете и грабва среброто.

Да пожелаем на Петър здраве и успех на Европейското първенство по спортна стрелба, което ще се проведе в Естония от 5 до 14 март, 2023 година.