Нов повод за гордост – второ място на Университетска национална ученическа олимпиада

На 16 ноември 2019 година в катедра “Информатика” на Икономически университет – гр. Варна се проведе  Университетска национална ученическа олимпиада.

Целта на олимпиадата е да се предостави възможност за творческа изява на ученици от средните училища в областта на алгоритмизацията и програмирането, интернет технологиите и създаването на уеб съдържание, създаване на таблици и обработка на данни с Microsoft Excel.

СУ „Васил Левски“, Русе, достойно бе представено от Ива Николаева Стоянова от 11в клас. Ива се състезава в категория Уеб дизайн като нейната задача бе разработването на уеб сайт по предварително зададена от организационния комитет тема и изисквания, а времето за работа – 180 минути.

Отличната работа на Ива заслужено ѝ отреди почетното второ място с 88 от 100 точки и оценка отличен 5,75. Ръководител на състезателката е Мария Спасова – старши учител по ИТ. За нас това е оценка за работата, както на Ива, така и на г-жа М. Спасова. Гордеем се с постиженията Ви и желаем още много успехи!